BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП-Ловеч: Обезпокоени сме от ненавременното извършване на ремонтните дейности в ОУ „Проф. Димитър Димов“!

„Обезпокоени сме от ненавременното извършване на ремонтните дейности в ОУ „Проф. Димитър Димов“! С този мотив групата местни депутати от БСП са внесли в ловешкия парламент предложение „да се приеме за сведение Информация за проведените процедури, сключените и прекратените договори“ в хода на изпълнение на контракта по изграждането на нова Спортна зала и по рехабилитацията на двора на учебното заведение, научи наш екип.
Според местните парламентаристи социалисти, исканата информацията може да бъде представена на извънредно заседание или на предстоящото 68-о редовно заседание на ловешкия парламент, като в нея бъде докладвана и готовността на ОУ „Проф. Димитър Димов“ да отпочне новата 2019/2020 учебна година.

Пак те припомнят, че в изпълнение на Решение № 1067 от 25 юли т.г. кметът от ПП ГЕРБ на Ловеч Корнелия Маринова е трябвало да внесе информация по водените процедури и по изпълнението на договорите по градежа на спортния салон и ремонта на двора на ОУ “ Проф. Димитър Димов“. В заседанието на ловешкия парламент през месец август управник №1 на общината обаче не го бил сторил, което заедно с видимото буксуване на ремонтите, създавало впечатлението, че се прикрива информация по състоянието и готовността на учебното заведение да стартира в предстоящата учебна 2019/2020 г.

„Това наше искане е продиктувано от грижата ни за живота и здравето на учениците в ОУ “ Проф. Димитър Димов“, както и от съмненията ни за порочност при избора на изпълнител на поръчката. Зевзеците в града говорят, че ремонтът се забавя, защото преведените на фирмата пари по аванса, са взети от държавата. Дали е така, ще проверим на заседанието на Общински съвет-Ловеч“,  коментира кратко областният лидер на БСП и общински съветник Минчо Казанджиев.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!