BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Български социалдемократи“ издига в съдружие с още четири партии Кирил Гумнеров за кандидат-кмет на Ловеч

Партия „Български социалдемократи“ издига Кирил Гумнеров за кандидат-кмет на Ловеч, съобщи днес отговорен източник.  Кандидатурата на настоящия зам.-председател на ловешкия парламент е подкрепена от БЗНС, БДЦ, РЗС и НФСБ, а не е тайна, че традиционно зад него застават и членовете на ПП АТАКА, на
която Кирил Гумнеров е съосновател с Волен Сидеров.

Припомняме, че ПП АТАКА беше създадена в Ловеч по идея на Гумнеров, а той беше
депутат от нея от 2009 до 2013 година. Широката подкрепа, която получава за тези местни избори, прави Гумнеров един от основните фаворити в надпреварата.

Добре е да се знае и че преди десетина дни в общественото пространство се появиха резултати от анкета за политическите очаквания преди изборите, според които Гумнеров е единствен кандидат с реални шансове да пребори Корнелия Маринова и Радина Банкова, издигнати съответно от ГЕРБ и БСП. Резултатът му е практически равен с тези на двете дами, а при излизането му на балотаж, пак според анкетата, победата му е почти сигурна.

Интересна е листата, която той е сглобил. В нея влизат досегашни общински съветници като:

Венцислав Петрушев
Нели Читинова
Ангел Заимов

Ангел Заимов, Венци Петрушев и Нели Читинова, както и
десетина средни, и едри по мащаб бизнесмени от Ловеч и региона.

Цоло Гачев
Данчо Заверджиев

Голямата изненада са имената на Цоло Гачев, който е традиционно близък до местните социалисти, както и участието при Гумнеров на вечния бунтар и медиатор Данчо
Заверджиев.

Това са все хора, които на предишните местни избори постигнаха значителни персонални резултати и станаха съветници на базата на собствените си преференции.

Загадка е как Кирил Гумнеров е успял да ги обедини за една обща кауза, а още по-голяма енигма е как участниците в листата са постигнали разбирателство относно подредбата си в нея, общото им явяване на изборите обаче е факт.

Запознатите с политическите игри в общината са на мнение, че тази задруга при всички положения ще вкара в ловешкия парламент достатъчно местни депутати, така че управлението на Община Ловеч да е невъзможно без подкрепата им, а влиянието на ДПС върху него през последните близо три десетилетия да бъде занулено.

Кирил Гумнеров има сериозен политически и управленски опит. През последните месеци той придоби допълнителна популярност с битката си срещу повишаване
на цената на водата за ловчанлии. Припомняме, че след като КЕВР определи цена от 3.11 лева за кубически метър вода, Кирил Гумнеров предложи в Общинския съвет
да Община Ловеч да излезе от Асоциацията по ВиК, за да се предоговорят нови, по-ниски цени, предложението му обаче беше отхвърлено от ГЕРБ и БСП.

Едва по-късно кметът от ПП ГЕРБ на Ловеч Корнелия Маринова подаде жалба срещу повишението, а опозицията от БСП започна подписка срещу повишаването на цената на водата. Тогава Гумнеров направи нов обществено значим ход – изненадващо внесе предложение да се проведе местен референдум, за да се учреди общинско ВиК. То ще се гледа тази седмица в комисии, а в края на месеца ще се гласува и на последното за мандата заседание на местния парламент в Ловеч.

– Ловеч постепенно умира. За да го спасим, са нужни кардинални промени и аз съм готов да ги извърша. Влизам в битката за кметския стол, за да я спечеля! – коментира кратко новината Кирил Гумнеров пред наш репортер. – Мотото на кампанията ми ще е ГЛАСУВАЙ УМНО. Знам, че е възможно да има и хора, които не ме харесват, което е естествено и разбираемо. Няма обаче да е естествено и разбираемо, ако не ме подкрепят да разбия гибелния за Ловеч монопол на ГЕРБ и БСП – нещо, което аз мога да направя и ще го сторя! Това е начинът да променим критичното състояние на живота в града. Иначе това няма как да се случи!

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!