BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктор Стойчев за решението си да се кандидатира за кмет на Ловеч: По-скоро е провокирано от грешките, които се допуснаха в предходните четири години и от неуспешното управление, което община Ловеч получи на предишните избори

Виктор Стойчев и Детелина Сотирова, общински председател на ВМРО-Ловеч
Снимка: Светломира Анастасова

Виктор Стойчев, бивш общински съветник от групата на ГЕРБ в настоящия мандат на Общинския съвет, бе официално обявен от ВМРО като техен кандидат за кмет на града.

Преди време Стойчев бе напуснал групата на общинските съветници заради несъгласие с водената от местните структури на партията политика при управлението на града.  В началото на август Виктор Стойчев беше уволнен дисциплинарно като директор на НАП – Ловеч заради неоторизиран достъп до информационните системи на приходната агенция.

Решението да се кандидатира за кмет на Ловеч е обмислено, не е импулсивно, нито емоционално, коментира Виктор Стойчев пред „Хоризонт“, БНР.

„По-скоро е провокирано от грешките, които се допуснаха в предходните четири години и от неуспешното управление, което община Ловеч получи на предишните избори. Надявам се да го променя и да бъде успешно управление от тук нататък.“

Защо е издигнат от ВМРО?

„ВМРО беше една от опциите, които получих за явяване на тези избори местни, като ВМРО подадоха ръката от тяхна страна да получа самостоятелност и възможност да реализирам инициативите си в максимална степен. Рамки не са ми поставяни, ограничители също“, декларира Стойчев.

Кандидатирането си за кмет на Ловеч той определя като възможност да докаже себе си в друго поприще. „Абсолютно съм вътрешно убеден и в тази посока ще работя – позитивна кампания с уважение към опонентите, търсене на одобрението на гражданите на Ловеч, а не на политическите партии. В тази посока ще бъдат моите усилия – позитивизъм, работим за успешна кампания, за успех на града и за личен успех, разбира се.“

„Относно уволнението очаквам съдът да се произнесе до края на следващата година“, уточни Виктор Стойчев.

Мотивите за дисциплинарното уволнение като директор на офиса на НАП в Ловеч заради неоторизиран достъп до информационните системи на приходната агенция той коментира така:

„Определено нерегламентиран достъп до информационните системи аз не съм осъществявал. Всички мои достъпи са в резултат на дадени ми правомощия и дадени ми достъпи със заповеди на ръководството на НАП. Така че достъп има, но той не е нерегламентиран. Относно мотивите, има и още един мотив, който се премълчава. В заповедта за уволнение има посочен и втори мотив, а именно уронване престижа на НАП поради това, че съм влязъл в конфликт с кмета на Ловеч“, посочи още Виктор Стойчев.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!