BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Връчиха ключовете на преустроения Център за обществена подкрепа в Ловеч

На 29 октомври 2019 г. на символична церемония, Венцислав Христов – вр. изпълняващ длъжността Кмет на Община Ловеч, предаде ключовете на преустроената и новооборудвана сграда на Центъра за обществена подкрепа в гр. Ловеч на Сдружение „Граждански инициативи – Ловеч“, на което е възложено управлението на социалната услуга.

Новото административно помещение е ситуирано на адрес в кв. „Дикисана“, ул. „Иларион Ловчански“ №1 на партерния етаж в ж. б. „Октомври“ и е ремонтирано и обзаведено по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в гр. Ловеч“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

С надграждането на социалната услуга – Център за обществена подкрепа се очаква да се разширят дейностите и програмите за социална подкрепа на деца и семейства, включително в затворени общности и в малки населени места в община Ловеч. Изградената по проекта „синя стая“ в Центъра за обществена подкрепа и специализираното оборудване в нея ще подобрят значително възможностите за социална работа с децата и техните семейства в общината.

Предвижда се освен осигуряване на планираното кризисно настаняване за деца и родители, да се доразвият дейностите по превенция на насилието в училище, подкрепа на семействата от общината, включително чрез предоставяне на мобилни услуги, като се осигурява свободен достъп до социалната услуга.

Считано от 1-ви ноември тази година, със заповед на Изпълнителния директор на Агенция социално подпомагане, капацитетът на социалната услуга е увеличен от 20 на 45 места.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!