BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ловеч е обявен конкурс за мултимедийна презентация по темата: „О, будители народни!“

В Ловеч е обявен общински конкурс за мултимедийна презентация по темата: „О, будители народни!“ по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители. Организатори са Община Ловеч, Регионален  исторически  музей – Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч.

Целта на конкурса е да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава. Презентацията трябва да представя моралните ценности, родолюбието, историческата и родова памет, националната принадлежност и самочувствие

Право на участие в конкурса имат ученици от 10 до 19 години. Участва се с една презентация със свободен избор по темите с времетраене не по-малко от 5 и не повече от 10 минути.
Първият слайд задължително представя темата, а последните два слайда да включват използвани източници; трите имена на ученика, години, клас, училище, e-mail; име на консултанта /учителя/, оказал съдействие за реализацията на презентацията.
Презентацията задължително трябва да е с музикално оформление.

Критериите за оценка включват логически организирано съдържание в посока на темата, достоверност и точност при излагане на фактите,  разнообразие на исторически извори, коректно използване на творби, исторически и литературни публикации, съответствие на стандартни технически изисквания към презентациите и техническо оформление.
Класирането ще се извърши в две възрастови групи – от 10 до 14 години и втора група – от 15 до 19 години.
Срокът за представяне на презентациите е 18.10.2019 г.

Презентациите се представят на диск в запечатан плик – За общински конкурс за мултимедиен продукт по темата: „Приносът на Ловеч в националното културно наследство“ в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, отдел „Краезнание”.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония  по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители.

Класираните мултимедийни презентации ще бъдат отличени с грамоти и парични награди за всяка възрастова група.  Препоръчително е при разработване на мултимедийния продукт учениците да търсят помощ и съдействие от Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.
За контакти и допълнителна информация тел.: 068 601 291 и 068 688 299.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!