BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ловеч идва пътуващата изложба“Обич за България“ на деца от българските неделни училища в чужбина

На 11 ноември (понеделник) 2019 г. от 16.00 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” официално ще бъде открита пътуваща   „Обич за България“ на деца от българските неделни училища в чужбина.

Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Целта на инициативата е да се предостави на децата възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Представените в МОН рисунки и макети на български къщи са на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.

Изложбата „Обич за България“, която съдържа 60 картини, ще пътува в цялата страна. В периода 11.11.2019 до 22.11.2019 г., изложбата ще бъде показана в Регионална библиотека „Професор Беню Цонев“ – гр. Ловеч.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!