BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ловеч с онлайн културна програма за Празник на града 11 май

Община Ловеч е подготвила специална онлайн културна програма със серия включвания в официалните профили на институцията във Фейсбук и в Ютюб по повод предстоящия Празник на града 11 май.
Още от 1 май, петък, вече може да се гледа в канала Ютюб запис на танцовия спектакъл „През погледа на Левски“ на НЧ „Бяла Анаста – 2016“ в Ловеч, който бе игран на 19 февруари т.г.
Адресът е
https://www.youtube.com/watch?v=hgeMXY2tHLk
За да се проследи достатъчно е да сложиш посочения линк в Ютюб или просто да кликнеш върху него и гледането започва. Времетраенето е малко над 1 час.


На 5 май, вторник, ще има видео във ФБ за една бъдеща изложба на РИМ – Ловеч. Изложбата е посветена на Екзарх Йосиф I, защото точно на 5 май се навършват 180 години от рождението на видния православен духовник, патрон на нашата Езикова гимназия. Разговорът с уредник Христо Тодоров е на тема „Йосиф Първи– ловешки митрополит и Екзарх български“.
На 7 май, четвъртък, видеото е с легендарния Найден Ангелов – любим учител от Езиковата гимназия, личност с богата култура и колоритен характер, рицар на духовността. През ноември м.г. той имаше 90-годишен юбилей, сега пази строга карантина в своя дом.
На 8 май, петък, чрез ФБ ще разгледаме една от новите художествени експозиции в Ловеч – изложбата-дарение на известния художник и приятел на Ловеч Никола Манев (1940- 2018). Домакин на срещата ще е Натали Вътева от Художествена галерия Ловеч.
На 11 май, понеделник, от 11.00 часа ще има комбинирано излъчване с Общинско радио Ловеч и чрез страницата на Общината във ФБ с Юлияна Цанева, директор на библиотеката, и с Марина Колева, директор на Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК Ловеч. Темата е както Празникът на Ловеч, така и важните дати в развитието на институциите и техните постижения.


През деня на 11 май, ще може да се види и разговор по скайпа с известния лекар проф. д-р Николай Райнов, който ще ни поздрави от Мюнхен.
Вечерта в 21.00 часа за всички ще бъде представен Аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“, който се прожектира върху стените на Ловешката крепост. Гражданите могат да го наблюдават както от домовете си и от улиците, така и на живо във ФБ. Тогава ще бъдат отправени и специални поздравления към всички граждани по повод Празника на Ловеч.
Включванията във фейсбук после могат да се гледат по всяко време в профилите на кмета и на Община Ловеч на посочените по-долу адреси.
Тук
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

И тук

https://www.facebook.com/lovech.municipality

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!