BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В четири училища в Ловешка област ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната година

В четири училища в Ловешка област новата учебна година ще започне с неприключили ремонти. Това обаче няма да наруши учебния процес, заяви за БТА началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев.

Учебната година ще бъде открита във всички 54 училища в областта, както и в новооткритото Частно начално училище „Св.Седмочисленици“ в Ловеч, което е под егидата на Ловчанска митрополия.

И след първия учебен звънец ремонти ще се извършват в СУ „Георги Бенковски“ в Тетевен, където продължава работата по физкултурния салон, и в СУ „Алеко Константинов“ в Луковит, където се изгражда външен асансьор за деца с увреждания. Частичен ремонт на столовата и конферентната зала се извършва в училището в луковитското село Румянцево.

Най-сериозни са ремонтните дейности в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч, които продължават вече повече от година. Там се строи нова спортна зала и основно се рехабилитира дворното пространство и спортните площадки.

Начев каза още, че тази година се очакват по-малко ученици от предходната.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!