BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дискусия на тема „Ролята на Православната Църква в защита на семейството и децата на България“ в Ловеч

Ловчанска Света Митрополия и Клуб на дейците на културата – гр. Ловеч организират дискусия на тема „Ролята на Православната Църква в защита на семейството и децата на България„.

Обсъждането ще засегне последиците от Националната стратегия за детето 2019-2030, която, макар и формално оттеглена, е била прокарана чрез редица законови промени, влизащи от сила от 01.01.2020 г. Сред въпросите на дискусията ще бъдат разгледани темите за джендърната идеология, сексуалното образование на децата, ювеналната юстиция, заклеймяването на родителите като опасни за своите деца и др, и ролята на Православната църква в борбата за опазване на българското семейство и деца. Водещи лектори в дискусията ще бъдат проф. д-р Димитър Попмаринов и доц. д-р Свилен Тутеков от Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. 

Събитието ще се състои на 10.10.2019 г., четвъртък, от 17:30 ч. в Клуба на дейците на културата – гр. Ловеч.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!