BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заловен 500 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, грабеж, пиян шофьор, са част от криминалната хроника през почивните дни

Служители на РУ Ловеч са иззели около 500 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол. Петима са задържани. За това съобщават от ОД на МВР Ловеч.

Мъже на 40 и 28 години от Плевен и трима жители на с.Буковлък, на възраст 24,26 и 27 години, всички криминално проявени са задържани за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 02 май, в местност край града са установени заедно с 49 полиетиленови чували, съдържащи насипен тютюн без бандерол, с общо бруто тегло около 500 кг.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 30 април в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал за извършен грабеж от частен дом в с. Славяни, при който от обитателя на имота чрез използване на сила са отнети около 500 лв. и 100 евро. Работата по случая продължава.                     

43-годишен мъж от с.Стефаново е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 01 май е нарушил обществения ред и е отправял обиди и заплахи към полицейски служители, които са изпълнявали служебни задължения. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 май в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от с.Златна Панега, който е установен да управлява лек автомобил на ПП I-4, в района на „Боаза“ след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,41 промила. Проверка в масивите на МВР е показала, че водачът е и неправоспособен. Лицето е отказало да даде кръвна проба. 

Служители на РУ Луковит след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили две криминално проявени лица от с.Дерманци, на възраст 29 и 30 години, които на 14 април са проникнали в частен дом в селото и са отнели множество инструменти и машини.

Част от вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежният ред, а работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата  продължават служителите на РУ Луковит.

Служители на РУ Тетевен са установили 18-годишен жител на града, който на 30 април е отнел задна регистрационна табела на лек автомобил «Мерцедес», паркиран на улица в града. Младежът е задържан за срок от 24 часа и работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдено производство след като на 02 май е получен сигнал за счупени стъкла и огледала на паркиран лек автомобил на улица в с.Стефаново. Работата по случая продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!