BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За 5 дни служители на ОД МВР-Ловеч са установили над 500 нарушения по пътищата в областта

Нарушенията са констатирани в рамките на специализирана полицейска операция за безопасност на движението, в малките населени места и градовете, която стартира в цялата страна от 19.00ч. на 15 януари и продължи до вечерта на 20 януари.
На територията на ОДМВР – Ловеч основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

В хода на предприетите действия служителите на ОД МВР-Ловеч са проверили 875 МПС и 1072 лица, като за установени нарушения са съставили 427 фиша и 85 акта /от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски – 31, неправоспособни водачи -3, отнемане на предимство на пешеходец – 0, нарушения извършени от пешеходци – 6,  неспазване на пътни знаци и маркировка – 66, управление на МПС след употреба на наркотици и техните аналози – 0, шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила – 2, преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба – 0, без задължителна застраховка ГО – 6 и др.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи, за периода са установени 143 нарушения на скоростните режими и са връчени 106 електронни фиша.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!