BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иво Райнов: Да се отъркаш в едно твърде колебливо управление винаги оставя следи

Има 116 души, които ако можех бих прегърнал. Хората, дали своя преференциален глас вчера за мен. 20% от резултата на СДС и отново най-висок преференциален вот в листата, в която участвам.

Със сигурност един от малкото високи преференциални вотове, в които няма нито един купен или контролиран глас. Много от тези гласове са дошли с признателност, други с уважение, някои със симпатия, но  без пари и зависимости. Затова трябва да благодаря на тези прекрасни, по-голямата част млади, хора за безкористната подкрепа за листа, която изначално е ясно, че не е сред най-големите победители.

Някои от тези момичета и момчета гласуваха за пръв път и осъзнавам колко е неприятно да направиш граждански дебют със загуба. Затова разбирам и гневните емотикони под споделената снощи благодарност. Ще бъде слаба утеха, но никой глас не е отишъл напразно. СДС има общински съветник, което нямаше да е възможно без тези 116 преференциални гласа. Да, не съм аз, въпреки поредната силната подкрепа, но политиката има правила и логика.

Не съм от хората, които търсят проблема другаде. Щом съм загубил 110 преференции в сравнение с 2015 година значи има причини. С действие или бездействие съм разочаровал. Да се отъркаш в едно твърде колебливо управление винаги оставя следи. Със сигурност перото ми се беше притъпило, а в публичното пространство са липсвали смелите истини, с които аудиторията беше свикнала. Е, за осем години в общинския съвет не се забърках в нито един скандал и останах верен на честността си. Но, в нашия град само честността не е се възнаграждава. Въпреки това се гордея, че оставам с почтено име и след осем години в калта на политиката.

Животът ми дава възможност за почивка и крачка в страни.

Вън от активната политика пак получавам микрофона на коментатор и критик. Критиката ми ще бъде конструктивна, каквато винаги е била.

Погледът ми ще бъде внимателен и безкомпромисен. От днес си връщам гражданската трибуна в блога. Защото наистина напоследък я бях поизгубил. Часовникът на новите четири години вече цъка в очакване да се изпълнят гръмките обещания за разрешаване на проблемите с водата, демографията, здравеопазването, инвестициите, културата. Връщам си активната позиция на участник в обществените дебати. Тези избори за последен път показаха, че истинската и градивна промяна ще дойде само след гражданска консолидация.

Респектирам съм от тези, които ме подкрепиха подкрепиха и на онези, които разочаровани се отдръпнаха.

Благодаря!

Автор: Иво Райнов
Роден съм на 30.05.1967 г. Магистър по Климатологи, хидрология, география – СУ“Св.Климент Охридски“ 1992.Магистър по Регионално развитие – ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ 2009. Работя в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ Ловеч. Учител по география.Председател на Регионален синдикат „Образование“ Ловеч към КТ „Подкрепа“. Общински съветник от СДС-Ловеч /2011 – 2019/.

Източник: eratosten.wordpress.com

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!