BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ловеч ще е домакин на Национален кръг от Националното многоезично състезание

Ловеч ще е домакин на Национален кръг на Национално многоезично състезание по английски, испански, италиански, немски, руски и френски език. Съгласно Заповед № РД 09-2149/27.08.2019 г. на министъра на образованието и науката, състезанието ще се проведе на 15 и 16 ноември в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.

Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ловеч, и Профилирана езиковата гимназия.

Тържественото откриване е на 15 ноември 2019 година (петък) от 18.00 часа в зала „Америка за България“ в гимназията. Ще участва Веселина Ганева – държавен експерт в Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ в МОН, главен експерт романски езици. Участниците в състезанието са 142 ученици от цялата страна. Текстовете за слушане и четене са за изучаващи първи чужд език, а създаването на  текстове – втори чужд език.

Община Ловеч, пресцентър

13.11.2019 г.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!