BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ловешките музиканти и мажоретки взривиха публиката на най-големия музикален фестивал в Гърция

Общинският духов оркестър и младежката формация към него, заедно с мажоретния състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент  Тотко Рогашки, взривиха публиката на 22-рото издание на  Международния фестивал на духови оркестри в Синдос, Гърция.
Събитието се състоя на 28, 29, 30 и 31 август.
Участие взеха и състави от няколко гръцки града, както от Италия и Полша.

В програмата за грандиозното откриване на фестивала участваха  и няколко наши музиканти. Ловешките представители дефилираха и изнесоха концерти в градовете Синдос и Солун. Те поднесоха незабравимо преживявания, както на публиката, така и на самите себе си.

По време на самостоятелния си концерт със своя богат и разнообразен репертоар, както и с магията на танците на мажоретките, българите единствени успяха да вдигнат многобройната публика на крака, която до края на програмата  остана в еуфория.

Още по-голяма бе изненадата, когато Тотко Рогашки връчи диригентската си палка на домакина на фестивала и диригент на оркестъра на Синдос, а именно Милтос Полихронидис. Така той  зае мястото му,  докато самият Тотко Рогашки  хвана българския трибагреник и заедно две мажоретки представиха атрактивен танц със знамена.

Ловешките представители закриха концерта си с право българско хоро, на което абсолютно всички се хванаха, а след това развълнуваната публика няколкократно извика музикантите и мажоретките на бис.
В последната вечер от приказния фестивал се състоя заключителен концерт, изнесен от международния оркестър, в който участие взеха и седем музиканти от ловешкия бенд.
 

Признанията, поздравленията и неспирните аплодисменти получиха от всички участници във фестивала бяха емоционално преживяване за ловешките участници.  А също така и множеството запознанства и приятелства.

Мотото на този фестивал беше „Музиката ни обединява”.  Нека благодарим на нашите ловешки музиканти и танцьори,  че и този път представиха града достойно. Нека винаги да бъдат сплотени от чистата и красива магия на музиката и танца.

Мими Дочева 

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!