BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ловешко участие в „Пътен полицай на годината – 2019“

През последните три дни Плевен бе домакин на Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2019“.
Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 27 път. 64 представители от всички областни дирекции на МВР спориха в умения по управление на мотоциклет и лек автомобил, стрелба и оказване на долекарска помощ. От участниците 58 са мъже и 6 – жени. ОДМВР – Плевен участва с два екипа като домакин. Целта на състезанието в дисциплините – стрелба с пистолет, теоретичен изпит по казуси от закона за движението по пътищата и правилника за неговото прилагане, състезание с кола и мотоциклет и оказване на първа помощ на пострадали в катастрофа е проверка на професионализма на ангажираните с трафика на пътя служители на МВР.

Марин Кондов от ОДМВР-Добрич е пътният полицай на годината. След него в индивидуалната надпревара се подредиха Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Иван Иванов от ОДМВР-Ловеч.

В отборното класиране първи са служителите от ОДМВР-Добрич, след тях са представителите на ОДМВР-Шумен, а на трето място е отборът на ОДМВР-Перник.

От дамите най-добре се представи и бе отличена Деница Господинова от ОДМВР – Русе. След нея в индивидуалното класиране при жените се подредиха Победа Карарадева от ОДМВР – Сливен и Невена Копанкова – Бечева от ОДМВР – Русе. 

Наградите на отличилите се в националния конкурс „Пътен полицай – 2019“ бяха връчени снощи на церемония в Плевен На нея присъстваха зам.-ректорът на АМВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!