BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Международна среща по проект “STEM + A Around us”в Ловеч

ОУ „Васил Левски“ стана домакин на четвъртата международна среща по проект “STEM + A Around us” от 30 септември до 4 октомври. Училището посрещна 21 ученици и 15 учители от общо пет държави – Испания, Италия, Унгария, Турция и Полша. Проектът е по програма „Еразъм+“, ключова дейност 2: „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“. Проектът е двугодишен и е финансиран с 24 405 евро. В рамките на реализирането му се очаква учениците да подобрят своите ИКТ умения, да развият базови способности като критично мислене, креативност, адаптивност в бърза и непрекъснато променяща се среда. Учениците ще обогатят знанията си по английски език, ще имат възможност да използват езика в реална среда.
В училище „Васил Левски“ се проведе съвместен урок по роботика и кодиране с използване на „Финч“ роботи. За учениците бяха организирани практически занятия и отборни игри, които да провокират тяхното любопитство и интерес към науката, технологиите, екологията и изкуствата.
По време на визитата гостите се запознаха със забележителностите на Ловеч, видяха средновековната крепост. Освен това бяха организирани посещения в Интерактивния музей на индустрията в гр. Габрово. Посредством възможностите на модерните технологии гостите попаднаха в пътешествие през времето, бяха преведени през различни исторически епохи и пред очите им с тяхното дейно участие бяха разкрити вълнуващи моменти от историята на този емблематичен български град.
При посещението на Архитектурно-етнографския комплекс „Етъра“  гостите разгледаха типичните български къщи със занаятчийски работилници от втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в., водни съоръжения и други сгради.
В столицата в Научен център „Музейко“  ученици и учители се включиха в много  интерактивни игри, посветени на наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства, пренесоха се в различни епохи и влязоха в ролята на учени – физици, геолози, архитекти, австронавти.
Вкусно и забавно беше прижевяването в Шоколадовата работилница в София, където всички имаха възможност да направят шоколад по свой проект.
По време на престоя учителите проведоха работни срещи, а между учениците от ОУ „Васил Левски“ и чуждестранните деца се създадоха много нови приятелства.
В рамките на реализирането на проекта предстоят още две международни срещи: в Испания през март 2020 и в Полша през юни 2020.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!