BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Може да се спортува на открито! Терасите в заведенията на открито могат да отворят – при строго определени правила

Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Националният оперативен щаб проведоха извънреден брифинг, на който беше обявено облекчаването на определени мерки, наложени заради ситуацията с коронавируса.

По отношение на мерките, премиерът обобщи:

– Инструкторите и издаване свидетелства за правоуправление – теория, практика, авиация, сухоземен, морски транспорт – от утре могат да се провеждат курсове. Изискванията са да се носят маски в автомобила и да има дезинфекция след всеки, който излиза. Изисква се и спазването на съответна дистанция.

– Разрешават се индивидуалните спортове на открито. 

Терасите в заведенията на открито могат да отворят – при строго определени правила, които хората да спазват.

Заведенията могат да отворят, след като минат проверки от РЗИ-тата и Агенцията по храните, каза премиерът.

– Абсолютно единомислие има относно  КПП-тата. След следобеда на 06 май ще могат да се махнат КПП-тата, каза премиерът. Той счита, че те са изиграли много голяма роля. Имаме определени места, където заграждаме улица, град, махала и ще продължим да действаме по този начин, ако се наложи, допълни премиерът.

– Детските градини и яслите няма да отварят към момента. 

– Постигнато е съгласие за учениците в 7-и и 12-и клас  – да бъде създадена организация, за да може да се проведат изпитите в срок.

Във връзка с двата смъртни случая на медици у нас, министър Ананиев заяви, че всички епидемиологични мерки, които се изпълняват досега, ще се изпълняват при още по-строг контрол.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!