BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Пазара в сряда ще се допускат само производители. По съседните улици няма да има сергии

От Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч съобщават, че
частично се променя организацията на пазарния ден в сряда. Към досегашния вариант за фермери – допускат се само местни производители, на фермерски пазар могат да се допускат производители и от външни места. Условието е да бъдат производители – земеделски стопани, а не прекупвачи. Ще бъдат допускани само производители, които имат удостоверяващ документ за това. Друго условие е да се ползва само терена на Общински пазари, без търговията да се изнася в съседните улици, тъй като ще започнат работа близките детска ясла и детска градина и това би създало рискове за децата.

Обърна се внимание на сигналите как се спазва карантината от отделни лица, за това говорят сигнали, които постъпват до органите на МВР. Има единични случаи на нарушени мерки в квартални магазини, където търговците допускат посетители без предпазни маски. Кметът на Община Ловеч помоли за по-строг контрол в тази насока, както и по отношение на фармацевтите, тъй като наистина това са хора на първа линия.

Д-р Анета Винева (РЗИ) пое ангажимента да премислят възможностите за тестване на представителни групи, като фармацевтите в аптеките, където човекопотокът е най-голям и където рисковете са най-големи. Обсъжда се това да стане на територията на цялата област Ловеч, а не само на територията на общината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!