BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова паралелка с профил „Сигурност“ бе открита за първи път в Ловеч

Нова паралелка с профил „Сигурност“ бе открита за първи път на 15 септември в СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч. В нея 26 ученици след седми клас ще се подготвят да влязат в системата за сигурност на МВР.

По този повод в Ловеч беше заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, който пожела „На добър час“ на учениците.

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов прочете поздравителен адрес от името на кмета Корнелия Маринова. В него се посочва защо тази учебна година е по-различна? „Защото на първо място поставяме здравето и сигурността на учениците и учителите. Затова обръщам внимание на три изключително важни думи, които започват с буквата Д – дисциплина, дезинфекция и дистанция. Трябва да имаме и готовност при необходимост да учим дистанционно. Знаем, че е трудно. Но здравето е най-важно. Затова ви желая духовни сили и упоритост, за да преодолеем заедно

трудностите и предизвикателствата на новото време. Пожелавам на всички Вас успешна нова учебна година, много късмет и здраве!“.

Подобни поздравителни адреси от кмета днес получиха всички училища и детски градини в общината.

След това Венцислав Христов подари на зам.-министъра плакет на Община Ловеч „С най-добри пожелания“.

По време на тържествената церемония в училищния двор бе подписана декларация за партньорство между директора Симеон Колев, главен инспектор Златин Михайлов и старши комисар Милен Маринов. Симеон Колев припомни, че детската полицейска академия се развива успешно в училището още от 2016 години, така че е естествено да има подобна паралелка. Тя ще работи по специален учебен план със специалност „Физическа охрана на обекта“. Професионалната паралелка ще се обучава с подкрепата на ОД на МВР Ловеч.

Ловчанският митрополит Гавриил прочете молитва за успех на всички присъстващи и най-вече на младите.

За доброто настроение се погрижи Общински духов оркестър с диригент Тотко Рогашки.

В церемонията взеха участие още Ваня Събчева, областен управител, Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, главен инспектор Златин Михайлов – началник РУ в Ловеч и други. След като удари първият звънец, първи в сградата влязоха първолаците, след тях новата професионална паралелка и всички останали, като мнозина от тях носеха маски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!