BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов автобус за Дневния център за деца и младежи с увреждания в Ловеч

В Община Ловеч на 13. 01. 2020 г. бе доставен нов специализиран автобус за Дневен център за деца и младежи с увреждания в ж.к. „Здравец“ в града. Фирмата – доставчик „СОФИЯ ФРАНС АУТО” АД е избрана след проведена обществена поръчка от Община Ловеч. Фабрично новият автомобил е марка „Peugeot”, модел „Boxer” и е на стойност 71 100 лв. Средствата за закупуване на автобуса са от преходните остатъци на социалната услуга, която се управлява от Сдружение „Закрила“.

Новият автобус е с 10+1+1 места, със специализирано, сертифицирано оборудване за 1 брой инвалидна количка, трансформиран с полуавтоматична електрохидравлична, сгъваема платформа.

На срещата с представител на фирмата, кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и Мария Недялкова, директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания, стана ясно, че фирмата отдавна провежда своя активна социална политика. Това е третият пореден автомобил, доставен от нея за общината.

„Днешната доставка на още един нов автомобил подтвърждава, че водим успешна социална политика в сътрудничество с доставчиците на социални услуги, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Стремим се да обновяваме материалната база в институциите за хора с увреждания, да подобряваме качеството и ефективността на съществуващите услуги.“

Новото транспортно средство е снабдено със специален климатик на покрива, осигуряващ комфорт и сигурност на децата и младежите, потребители на услугата.

Дневният център осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за деца и младежи с увреждания, създадени са условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани с предоставянето на транспорт, храна, здравни и рехабилитационни потребности, както и организация на свободното време, лични и социални контакти. Центърът предлага различни форми на дневна, полудневна и почасова грижа в зависимост от индивидуалните потребности на децата и младежите. Капацитетът на социалната услуга е 46 места и работи при пълна заетост.

Община Ловеч, пресцентър

13.01.2020 г.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!