BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От началото на пандемията са направени 394 PCR теста в област Ловеч и 383 теста за антитела. Резултатите:

От РЗИ Ловеч съобщават, че от началото на епидемичната обстановка до момента по методика „Полимеразна верижна реакция“ (PSR) за доказване на COVID-19 в област Ловеч са извършени общо 394 броя изследвания в националните референтни лаборатории, определени по заповед на министъра на здравеопазването:
Пациенти, хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ – 47. Доказани с положителен резултат две от пробите, с оплаквания и изявена симптоматика;

Контактни на доказани с положителна проба за COVID-19 лица – 43 – отрицателни;
Медицински персонал от лечебни заведения за болнична помощ – 49 – отрицателни;
Прицелни групи – служители на МВР – 15 и персонал на специализирани институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни – 240 – отрицателни.

Извършените 383 тестове за наличие на антитела (т.н. бързи тестове) са проведени от лечебните заведения за болнична помощ и медико-диагностична лаборатория на МЦ Ловеч, съответно:
Пациенти-110;
Медицински персонал (вкл. oт ЦСМП) -239;
Социални работници – 12;
Служители на МВР-22.
Резултатите са 4 положителни проби за ранни антитела и 14 положителни проби за късни антитела към заболяването COVID-19 .
Доказаните 4 положителни проби за ранни антитела при едно медицинско лице и трима пациенти са отрицателни по методика PSR.
При доказването на късни антитела срещу инфекцията се приема, че може би лицата са прекарали инфекцията и оздравели.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!