BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пациент с коронавирус е настанен в белодробната болница в Троян

Даниела Балабанова, БТА

Шейсет и седем годишен мъж от Троян е с положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева. Това е трети случай в Ловешка област от началото на пандемията и втори пациент, който се лекува в троянското лечебно заведение.
По думите на д-р Винева положителният резултат на мъжа е потвърден снощи. Пациентът е лежал в началото на май в Клиниката по урология в болница “Пирогов”, където, след изписването му, са били установени положителни случаи на коронавирус, и реално той е бил контактен. Седмица по-късно е развил грипоподобни симптоми, започнало е лечение, но се е наложило вчера да бъде хоспитализиран в белодробната болница.
Контактните на пациента са малко. Те ще бъдат изследвани и поставени под карантина.
Директорът на троянската белодробна болница д-р Цветомила Дудевска заяви, че пациентът е в задоволително общо състояние, с придружаващи заболявания и пневмония. Той е настанен в отделение, определено за лечение на съмнителни, вероятни и потвърдени случаи за COVID-19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!