BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч, осъдиха двама за участие в телефонна измама

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Ловеч, осъдиха двама  участници в телефонна измама. На Б.Б е наложено наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. О.М. е осъден на осем месеца лишаване от свобода при строг режим.

Б.Б. е признат за виновен за това, че за периода от 12.30 часа на 03.09.2018 г.  до 11.00 часа на 04.09.2018 г. в гр. Ловеч, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си и за другиго –  неустановени по делото лица, имотна облага, в съучастие като помагач на същите, умишлено ги улеснил в извършването на престъпление, като взел пакети с парични суми от три жени, у които по телефона било предварително възбудено заблуждение от неустановени по делото лица, че се обаждат служители на МВР, които искат съдействие за залавянето на извършители на телефонни измами, с което им била причинена имотна вреда в размер общо на 12 150  лева – престъпление по чл.209 ал.1, вр. чл.20, ал.4, вр. чл.26 от НК.

О.М. е осъден за това, че на 04.09.2018 г., около 16,00 часа в гр. Ловеч, с цел да набави за себе си и за другиго – неустановено по делото лице имотна облага, в съучастие, като помагач на същото, умишлено го улеснил в извършването на престъпление, като взел пакет с парична сума в размер на 2000 лева от В. Р., у която предварително по телефона било възбудено заблуждение от неустановено по делото лице, че се обажда инспектор от полицията и че същата ще бъде обект на измама и следва да съдейства за залавяне на извършителите, с което й била причинена имотна вреда в размер на дадената от нея парична сума -престъпление по чл.209, ал.1,  вр. чл.20, ал.4 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!