BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПП Възраждане влезе и в село Слатина

Докато партиите на геноцида над българския народ сеят омраза и разделение и в община Ловеч, на големия християнски празник Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в село Слатина ПП  Възраждане учреди поредната си организация.

В присъствието на ръководителя на общинските структури Митко Димов и колежанския преподавател шихан Петър Магеранов 14 души избраха за свой председател Софрони Гетов Софрониев.

Слатинските сподвижници на партията на Костадин Костадинов ще участват на Местни избори 2019, като се обединиха около решението да издигнат за кандидат-кмет на село си своя водач Софрони Софрониев.

Петър Магеранов

Пред наш екип г-н Магеранов, който най-вероятно ще е кандидат-кметът на ПП Възраждане в Ловеч, заяви по повод началото на учебната година, че:

  • Възраждане подкрепя ученика и неговото действително поставяне в центъра на системата, чрез предлагането му на свободен избор измежду множество образователни програми, отчитащи индивидуалните възможности, особености и интереси, свободното използване на дистанционни и неприсъствени форми.
  • Възраждане подкрепя родителите и правото им да избират формите и методите на обучение на техните деца, отчитайки полезността им и техния възпитателен и морален ефект. Възраждане е за правото на родителите да осъществяват контрол над „неправителствените“ организации и допускането им до тяхното дете само след конкретно разрешение от родителите. Възраждане подкрепя възможностите за намеса на родителите в организирането на работата на училищата – чрез училищните настоятелства.
  • Възраждане подкрепя учителите в протеста им против претоварването им с нелепи и несвойствени задължения, включването им в „механизмите по обхват и задържане“, бюрокрацията и бумащината. Възраждане е за осигуряване на свобода на учителите, така че те да са свободни да подбират съдържание, темпо, метод и форма, съобразно тяхната преценка за възможностите и интересите на конкретните ученици.
  • Възраждане е за разделяне на функциите на министерството по сертифициране на получени знания от функциите по организирането на образователния процес. Недопустимо е която и да било система да оценява сама себе си. Необходимо е прекратяване на отъждествяването на „присъствие в системата“ с „усвояване на знания“. Необходимо е създаване на различни програми – първоначално на две – за деца с майчин език български и за такива, за които той е чужд език, а в последствие – на безкрайно количество програми, комбиниращи различни изучавани дисциплини в различен обем.
  • Възраждане е за свободно развитие на всякакви образователни форми, включително неприсъствени, дистанционни и самостоятелни, така че всеки български ученик, независимо в коя част на България или на света се намира – да може да ползва българските публични образователни ресурси и да сертифицира получените знания.
  • Възраждане е за осигуряване на безплатни учебници и помагала за учениците във всички образователни степени.
  • Възраждане е за скъсване на финансовата зависимост от издателствата, печатащи учебници и за създаване на собствено учебно съдържание, което е публична интелектуална собственост и свободно достъпно в интернет за всеки ученик и ползвател.

Време ни е да преосмислим сегашна училищна система и да я преподредим – от система за индоктринация и налагане на актуалната политкоректност да я превърнем в система за истинско фундаментално образование, основа на напредъка ни през XXI-ви век.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!