BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха новата книга на Тома Биков в Ловеч, която разглежда политическите кризи и служебните правителства

Костинбродската афера е най-голямата предизборна манипулация, която е правена у нас и едва ли някога ще бъде повторена, това каза Тома Биков в Ловеч на 9 септември при представянето на неговата нова книга за политическите кризи. „Костинбродската афера“ е медийно обозначение на предполагаема, но недоказана пред съда схема за изборна измама в парламентарните избори в България през 2013 г. Новата книга на известния политолог и депутат Тома Биков се нарича „Политически кризи и служебни правителства“, издателство A&T Publishing.

Авторът бе представен от кмета на Ловеч Корнелия Маринова пред пълната с почитатели камерна зала на Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“

„Костинбродската афера бе организирана на най-високо ниво и направо си бе противоконституционна проява. Но политическите кризи дават много и нови възможности. Да, това е клише, но клишето е вярно, защото обществото има възможност да се трансформира радикално“ , каза в изложението се авторът.

Той направи преглед на всички служебни правителства след 1990 г. и на тяхната политика. Освен това вметна, че след 9 септември 1944 г. обществото ни е влязло на практика в най-голямата си криза. „Това по никакъв начин не оневинява днешните ни слаабости,  но че тогава бе спрян естественият ход на обществото – това е безспорен факт“, каза гостът.

Тома Биков сподели впечатленията си от Ловеч, в който гостува за трети път. „Когато дойдох през 2017 г. за конференцията на тема „100 години от болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“, центърът на града беше в ремонт и представляваше доста неприятна гледка. Тогава г-жа  Корнелия Маринова ме увери, че всичко това ще свърши и днес виждам какъв хубав и приятен град сте станали“, каза гостът.

За срещата с Тома Биков дойдоха и неговите колеги – депутатите Иван Миховски, Калин Василев и Лили Друмева, също и областният управител Ваня Събчева и председателят на Общинския съвет в Троян инж. Петко Пенков.  Едночасовият разговор бе наситен с много въпроси по актуалните събития, на които авторът отговори обстойно.

Припомняме, че Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. През 2012 година влиза в политиката. Съучредител и член на Управителния съвет на Института за дясна политика.  На 26 март 2017 година е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание.

Малко по-рано същия ден гостите поднесоха венци и цветя пред паметните плочи с надпис „Поклон пред жертвите на комунизма“, сложени  на мястото, където се е намирал концлагерът „Слънчев бряг“ (1959-1962). Депутатът Лили Друмева припомни колко невинни жертви са паднали по време на установяването на комунистическия режим в България след 9 септември 1944 г.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!