BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха с голям успех в Ловеч книгата на Нася Кралевска „Без заглавие“

В препълнената зала на Клуба на дейците на културата в Ловеч на 7 октомври стана представянето на книгата на Нася Кралевска „Без заглавие. Рушители и строители на България“.  Събитието протече в присъствието на авторката, тук бе и нейният съпруг Ерън Оуенс, както и със специалното  участие на известния актьор Руси Чанев, проф. Евелина Келбечева (историк) и Христо Христов (разследващ журналист).

„Радваме се, че сме във възрожденския град Ловеч, ние имаме много добри връзки с Община Ловеч. Защо идваме с тази книга? Защото нашето общество  до ден днешен е безпаметно и невежо за периода на комунизма. Книгата е мост между писанията на историците и множеството незнайни моменти от преживяното от нашия народ“, каза проф. Евелина Келбечева.

Избрани откъси от книгата бяха прочетени от Руси Чанев, като той също правеше коментари на текста.

Журналистът Христо Христов, който е основател на сайтовете desebg.com и pametbg.com и на фондация „Истина и памет”, проведе блиц-интервю на живо с авторката, а след това имаше и много въпроси и изказвания  от присъстващите.

Критиката нарежда книгите на Нася Кралевска  редом до „Записките по българските въстания“ на Захари Стоянов и „Строителите на съвременна България“ на Симеон Радев. Това, което се случи след 1989 г., в документалните свидетелства на Нася Кралевска получава концептуалната си осмисленост и завършеност, пише критиката.

Това е петото издание на „Без заглавие“ за 15 години, сега тя е допълнена с нова глава. Обиколката из страната е дело на фондация „Истина и памет“, а Ловеч бе седмият град от тези гостувания.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!