BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първокласниците в Община Ловеч ще получат за първия учебен ден подарък – специалната „Книга за първокласника“

Всички първокласници в Община Ловеч ще получат за първия учебен ден, 16 септември, подарък – специалната „Книга за първокласника“.

По традиция подаръкът е с лично послание от кмета Корнелия Маринова. „Книжката е пълна с цветни картинки, от които ни гледат нашите царе, воеводи, революционери, духовници, писатели и други бележити българи. Мнозина от тях са свързани с нашия град. Пазете този подарък – когато станете големи, той ще ви спомня за първия учител и първия училищен звънец! И така – добре дошли в чудния свят на образованието и просветата!“ Това е част от пожеланията на кмета.

Общо  записаните първолаци към 1 септември  са 308, като са сформирани 16.5 + 1 паралелки. В сравнение с миналата година първокласниците са малко повече, тогава са били 292-ма.

Тази година се открива и първото частно православно училище в Ловеч, в което също ще има първолаци в една паралелка, която е прибавена към общия брой, посочен по-горе.

Според броя заявени от директорите паралелки и записаните ученици за първи клас, във всички училища в общината има свободни места.

В първия учебен ден кметът Корнелия Маринова ще бъде в училището в село Александрово,в  ОУ „Васил Левски“,  в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ и в частното православно училище.

Представители на ръководството на Община Ловеч ще присъстват на тържествата във всички останали училища.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!