BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЪВЕТЪТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ В ЛОВЕЧ ОПРЕДЕЛИ НАГРАДИТЕ ЗА ИКОНОМИКА

Съветът за икономическо развитие (СИР) на Община Ловеч с мандат 2019 – 2023 год. проведе на 8 май 2020 г. съвещание за определяне „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2019. Поради кризисната обстановка съветът беше в намален състав.

Присъстваха инж. Милен Свиленов, изпълнителен директор на „Осъм“ АД, Ловеч, който е председател на СИР, ръководителите на двете комисии за избор Татяна Тодорова и Мариета Младенова, както и бизнесмени, членове на комисиите. Общината бе представена от кмета Корнелия Маринова и заместник-кметовете Цветан Георгиев и Венцислав Христов.

Утвърдени бяха правилата за дейността на съвета и бяха обсъдени предложенията за награди. За двете категории „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ са постъпили по три предложения. Победителите ще бъдат обявени официално на 11 май – Празника на Ловеч, а самото награждаване ще стане тържествено по-късно, когато обстановката се нормализира, съобщи кметът Корнелия Маринова.

В категориите „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ са постъпили предложения за леярния завод “Осъм” АД – Ловеч, за новия завод в Баховица „VOSS Automotive“ и за „Месокомбинат Ловеч“ АД. Освен това бяха обсъдени мерките в подкрепа на бизнеса, предложени от едно НПО – Сдружение „Живо село“. Постъпиха предложения и за нов пакет от отличия по повод най-големите дарители за болницата и социалните служби, които ще бъдат обявени през есента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!