BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С ръкопляскане изпратиха любимия учител на Ловеч Найден Ангелов

С ръкопляскане изпратиха в последния му път любимия учител на Ловеч Найден Ангелов Найденов (1929 – 2020). Поклонението на 2 октомври в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч продължи над час. Погребението бе от 14.00 часа в село Врабево, където са положени по-рано съпругата му и дъщерята.
Да го изпратят в храма дойдоха председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов,

секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, много общински съветници, граждани. Голяма част от тях са били негови ученици. Сред представителите на културната общност бяха още Стефка Милева, бивш директор на Езиковата гимназия, както и учители от същото училище.
Найден Ангелов, почетен гражданин на Ловеч. почина на 1 октомври 2020 г. след кратко боледуване.


По този повод кметът на Община Ловеч и председателят на Общински съвет Ловеч издадоха специален некролог, в който се казва:
„Кончината му дойде само месец преди той да навърши 91 година, но по дух и мечти той беше младеж. Отиде си в един светъл ден – Покров на Пресвета Богородица. 1 октомври още е празник на поезията и музиката, две изкуства, които Найден Ангелов много обичаше. Той е роден на 30 ноември 1929 г. в с. Калейца, община Троян, в семейството на свещеник Ангел Вълев и Станка Ангелова. Работи като редактор, уредник и най-дълго време като учител в Езиковата гимназия в Ловеч. Автор на много статии и на шест книги, поставял е пиеси в театъра. Член на Съюза на българските писатели.“
Ръководството на Община Ловеч и Общинският съвет в Ловеч изказват съболезнования на роднини, приятели и колеги!


Забележка: Публикуваме една от последните му снимки.
Община Ловеч, пресцентър
02.10.2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!