BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Танцова формация „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста – 2016“ гр. Ловеч стартира турне

Танцова формация  „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста – 2016“ гр. Ловеч стартира на 7 септември своето турне в населените места на община Ловеч от село Александрово.  Това стана ден след премиерата на спектакъла „Картини от България“ в Драматичен театър Ловеч по случай 6  септември и преди отпътуването на трупата за Черна гора.

Концертите по селата са част от дейностите по спечелен проект по фонд „Култура“ към Община Ловеч. Целта на организаторите е да представят част от своята прогрма на по-широк кръг от хора, като по този начин част от най-зрелищните културни продукти на Община Ловеч  станат достояние и за жителите на по-малките населени места.

Първият концерт от „Турнето“ в село Александрово  бе посрещнат срадост от стотици млади и стари жители. Танцьорите от „Бяла Анаста“ представиха за втори път спектакъла „Картини от България“, преработен за открита сцена.

Координатор на място и партньор на проекта за Александрово бе Невянка Георгиева, виден общественик в селото, а също така и секретар на читалището в село Чавдарци. Специален гост на събитието бе  Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч. В своето изявление тя представи подробно дейността на читалище „Бяла Анаста“.

В края на концерта танцьорите бяха извикани на бис, а главният художетвен ръководител, хореограф и режисьор на състава Кристиан Костов и главният помощник-ръководител и хореограф Цветомира Пеева получиха цветя от жителите на селото.

Очаквайте новини от визитата на танцьорите в Черна гора, за където отпътуваха в неделя сутрин.

Източник: Зетра

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!