BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч спечели проект пред Министерството на културата

Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ – Ловеч с директор Валентин Узунов спечели поредния проект пред Министерството на културата. В конкурсната сесия на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“ участваха 136 кандидати, като одобрените са 34. Ловешкият проект „Изкуство за всеки“ е на стойност 11 064,94 лв., срокът за осъществяване е до 01.06.2021 г.


Целта е ориентиране на млади хора чрез обмен на добри практики в областта на изобразителното изкуство – повишаване на ключовите компетентности и умения на участниците. Стремежът е това да стане по различен начин, съчетавайки неформалния подход чрез пряко включване в дейности, свързани с изобразителното изкуство и всички негови форми. Предвидено е провеждане на добри практики с младежи от Центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ). Всяка една практика ще бъде обсъдена с управителите и социалните работници от съответните центрове. Включено е запознаване с творчеството на художниците Михалес Гарудис, Генко Генков, Андрей Даниел, Ненко Токмакчиев и Теофан Сокеров.
Сред планираните дейности има занимания с деца по определени теми, както и изложба за 1 Юни – Денят на детето. По време на изложбата ще бъдат наградени младежите за най-добра творба.
Община Ловеч, пресцентър
16.12.2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!