BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Честит празник на служителите на ловешката Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“

Павлин Иванов

Днес, в деня на светите братя Кирил и Методий празник имат и служителите на духовността и книжовността – хората от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч. От древността до днес, хората пренасящи знанието, създаващи привързаност към книгите и необятните полета на науката и културата, са в основата на изграждането на всеки разумен съвременен човек.

В залите на ловешката библиотека малки и големи сме затаявали дъх, откривайки нови светове, получавайки знания, култура, удовлетворение. Но сами по себе си, книгите не биха носили онази важна искрица в умовете ни, ако ги нямаше библиотекарите.

От името на „Ловеч днес“, а надявам се и от името на хилядите читатели и приятели на ловешката библиотека искам да пожелая на хората, осветяващи пътя към знанието и запазването на нашите традиции, култура и ценности –ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Бъдете здрави, все така всеотдайни и търсещи!

Ловешката библиотека е и Дом, в който са отраснали поколения будни и любознателни ловчалии. Всеки от нас вероятно помни първите срещи в Детски отдел и библиотекарите, събуждащи интереса към света на книгите. А той, интересът, се превръща винаги в любов!

Библиотеката е Дом и за Центъра за работа с доброволци създаден от Албена Йончева – Бенджи. Стотици деца за първи път в живота си участват в различни благородни инициативи. Онези палави малчугани, които от години влизат в Библиотеката като в свой дом, чувстват се прекрасно, и заедно с вас помагат голямата сграда в центъра на Ловеч да се изпълва ежедневно със съдържание, усмивки и живот. Деца, в чиито живот, отпечатъка на доброволчеството остава за цял живот.

Честит празник на библиотекаря и на всички, за които духовността и културата са призвание и кауза!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!