BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Активисти на „Възраждане“- Ловеч сред протестиращите пред МРРБ в София

Активисти на „Възраждане“-Ловеч участват в протеста пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ в момента. Групата от Ловеч наброява около две дузини. Те и съпартийците им настояват за оставката на министър Петя Аврамова заради безводието в Перник, научи наш екип.

Днес сутринта от ПП „Възраждане“ разпространиха следното възвание:

Хвърковатите чети на Възраждане потеглиха към София.

„Ставайте робове, аз не щем ярем!“
Искаме Оставка на правителството и наложения от него управляващ режим!

Идваме за да покажем, че #Възраждане е последната българска организация, която ще спаси българската държавност и ще върне държавата на народа ни.
Искаме България сред 10-те най-развити европейски държави, не на безкрайното дъно.
Искаме в България да живеят 10 милиона българи, не 5 милиона мулти-култи, етно-джендър слуги на чужди нпо-та.
Искаме водите, въздухът и др. природните богатства да бъдат за българите, не за шепа полит-феодали, псевдо концесионери и чужди посолства.
ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!
Време ни е за Възраждане!

Около 13.00 часа протестиращите се опитаха и да нахлуят в сградата на регионалното министерство, което предизвика напрежение, но сблъсъци няма. На протеста има представители на реда.

Според протестиращите органите на реда са ги обгазили. Заради това е била повикана и „Спешна помощ“. 

БГНЕС

По-късно от полицията съобщиха, че част от протестиращите са се опитали да пробият полицейския кордон. При действията им е счупена входната врата на министерството, а двама служители на реда са пострадали от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Двама полицаи са пострадали по време на протестните действия пред сградата на МРРБ

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания, съобщават още от МВР. Това е наложило използването на помощно средство – лютив спрей.

Полицейското присъствие в района остава засилено. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.

Повече, виж тук:
https://www.facebook.com/watchparty/3470334606374190/

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!