BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АПИ: За повишаване безопасността на движение по път София-Варна при с. Микре са монтирани разделители, ограничаващи изпреварването

За повишаване безопасността на движение по път I-4 Коритна – Велико Търново, в района на с. Микре в област Ловеч, са монтирани разделители, ограничаващи неправилното изпреварване. По оста на пътя са поставени и разделителни елементи при входовете и изходите на двете бензиностанции в този участък от първокласния път. Целта е да се минимизира възможността шофьорите да извършват забранен ляв завой при влизане или излизане от крайпътните обекти. По този начин ще се предотвратят предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и челни удари.

Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават между 7 000 – 8 000 моторни превозни средства. Скоростта на движение е до 50 км/ч.

В участъка от първокласния път в района на Микре са регистрирани изпреварвания, несъобразени с пътните условия и довеждащи до челни удари.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат със съобразена скоро

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!