BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Блестящ оперен концерт се състоя в Ловчанското читалище

Блестящ оперен концерт се състоя на 14 септември в салона на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.”, посветен на ловешката публика.
Изявата беше високо оценена от присъстващите, сред тях бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. От нейно име творците получиха кошница цветя и поздравителен адрес. „Концертът е в навечерието на първия учебен ден и ни напомни, че в Ловеч образованието винаги е вървяло ръка за ръка с музиката—още от създаването на химна „Върви, народе възродени“, се сочи в поздравлението.
Едни от най-известните наши оперни певци изпълниха популярни арии от опери на композитори като Моцарт, Верди, Гуно, Росини и др. На сцената се изявиха световно известният тенор Бойко Цветанов, един от най-добрите баритони Александър Крунев, младото и многообещаващо сопрано Леонора Илиева и ловешкият бас Стоян Груев, чиято е идеята за концерта.
Те пяха под съпровода на оркестър Симфониета „София” с диригент маестро Свилен Симеонов. „Вашият Стоян Груев може да няма специално музикално образование, но пее като за двама със“, обърна се от сцената към публиката маестро Свилен Симеонов.
Водещ бе актьорът Стоян Георгиев.
След концерта Корнелия Маринова благодари лично на всички участници, като ги покани за нови изяви. Стана ясно още, че тенорът Бойко Цветанов е ловешки зет, съпругата му е от кв. „Вароша“.
Събитието стана с финансовата помощ на „Феникс Инверс” ООД на Пенко Михайлов и съдействието на Ловчанското читалище.

Община Ловеч, пресцентър
14.09.2022 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!