BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бременна кошута убиха бракониери в Рибарица, задържаха ги!

Бременна кошута са убили бракониери в Рибарица, задържани са! Това е станала след подаден сигнал на 11.05.2020г. до служители на ТП ДГС Тетевен. Установен е труп на отстреляна зряла бременна женска от благороден елен – кошута в близост до асфалтов път на изхода на с.Рибарица посока с. Шипково. Това съобщава сайтът БГлов. ком.
Виж тук
Деянието е извършено в района на ДУ Вежен, попадащ в обхвата на ТП ДГС ТЕТЕВЕН.

В рамките на 24 часа след предприетите незабавни и адекватни съвместни действия от служителите на МВР Тетевен, РП Тетевен и ТП ДГС ТЕТЕВЕН към ЮЗДП Благоевград, лицата, извършили безобразното нарушение, са установени и задържани в следствения арест на МВР Тетевен. Повдигнати са им обвинения по ЗЛОД и са образувани досъдебни производства. Оказва се, че това са системни нарушители от гр.Тетевен, които през последните месеци са следени постоянно, но въпреки това всеки път са успявали да се измъкнат. Установено е, че през последните две години, същите лица са убили десетки животни – благородни елени, сърни и диви свине, с цел продажба на дивечово месо.
Вечерта на 10.05.2020 г. въпросните лица – Георги Георгиев и Марсел Милчев заедно със своите приятелки тръгват от гр.Тетевен посока с.Рибарица със джип Cherokee. На изхода на с.Рибарица те осветяват с фаровете три броя кошути, като в последствие стрелят с незаконно притежавана ловна пушка по една от тях. Три сачми попадат в областта на главата, причинявайки моментална смърт. В рамките само на десет минути бракониерите разфасоват бременната кошута, взимайки със себе си само задните бутове, предните плешки и рибиците и отпрашват мигновено посока гр.Тетевен.
След установяването самоличността на бракониерите, органите на реда извършват обиски на домовете им, като изземат незаконно притежавани оръжия и боеприпаси. Оказва се също така, че лицето Марсел Милчев е залавян още като непълнолетен заедно с баща си преди пет години след бракониерски лов отново в с.Рибарица.
Разследването по случая продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!