• Полицаи от РУ Ловеч разследват кражба на около 200 лв. отнети в нощта на 17 срещу 18 януари от имот в с. Слатина. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.
  • През почивните дни служители на РУ Тетевен съвместно с представители на ДГС-Ловеч са извършили проверка на ловна група към ловна дружина гр. Тетевен. Проверени са 20 ловци, нарушения не са констатирани.
  • На 17 януари около 08.25ч на пътя гр. Луковит-с. Тодоричене, 43-годишен мъж от Луковит при управление с несъобразена с пътните условия скорост на лек автомобил «Тойота» е навлязъл в насрещната пътна лента и се е ударил в автомобил «Волво». В резултат на инцидента, в тежко състояние и с опасност за живота за лечение в плевенска болница е откаран 46-годишния водач на «Волво»-то, който е от с. Дерманци. Леко ранени са двама мъже и жена, които са пътували във същия автомобил.  38-годишен пътник от «Тойота» е  откаран за лечение в София, с фрактури. По случая е образувано досъдебно производство.
  • На 17 януари около 15.40ч. в с. Градежница, 17-годишен, неправоспособен младеж от селото при управление на лек автомобил «Опел Корса» е загубил контрол върху управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в канавка и дърво. При инцидента са пострадали водачът и негов 17-годишен спътник, които са транспортирани за лечение в болницата в Ловеч. Установено от служителите на РУ Тетевен е, че  превозното средство е с прекратена регистрация от октомври 2012г. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава. 
  • На 18 януари около 03.50ч. в гр. Тетевен, 30-годишен, неправоспособен водач от с. Градежница при управление на лек автомобил «Форд» е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в електрически стълб.  Мъжът е откаран за лечение в болнично заведение, взета му е кръв за анализ и му е съставен акт за нарушение на ЗДВП.
  • В РУ Троян са образувани досъдебно и бързо производства след като на 19 януари сутринта 25-годишен жител на града е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на наркотични вещества, а същата вечер около 22.30ч.  по ул. «Христо Ботев» 54-годишен местен жител е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, наложена му на 17.10.2017г. Двамата са задържани за срок от 24 часа и работата по случаите продължава.
  • На 18 януари около 09.00ч. на ул. «Хан Омуртаг» в Ловеч полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил «БМВ» управляван от 46-годишен жител на с. Голец. При проверка с техническо средство «Дрегер», пробата за алкохол е отчела 1.82 промила в издишания въздух. Водачът е задържан за срок от 24 часа , а в РУ Ловеч е образувано бързо производство.
  • След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, 18-годишен младеж от с. Дойренци е установен като извършител на кражба на уреди и покъщнина от частен дом в селото. Кражбата е станала за времето м. ноември до 30 декември 2019 год. Инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред и работата по случая продължават служители на РУ Ловеч.     

Изтачник: МВР-Ловеч,
пресцентър