BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Езиковата за първи път се проведе виртуална мобилност по проект „Предприемачеството е важно“

Иванка Драгнева

От 28 до 30 септември, в театралната зала „Америка за България“ на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч за пръв път се проведе виртуална мобилност по проект „Предприемачеството е важно“, чийто координатор е гимназията. Проектът е съфинансиран от ЕС по програма „Еразъм+“ и ще приключи през май 2022 г. Неговата основна задача е да развие предприемаческите умения на учениците от шесте средни училища от България, Австрия, Гърция, Италия, Румъния и Португалия. Крайната цел на това стратегическо партньорство е да съдейства за развитието на нишовия туризъм в съответните региони с помощта на виртуалната и добавената реалност.

Домакин на тази международна среща беше партньорското училище от Виена, което успя да грабне вниманието ни с изключително интересните и информативни работилници. Така например, имахме възможността да споделим опита на трима млади предприемачи, работещи в тематично-подбрани области: екскурзовод на туристически обиколки с виртуална и добавена реалност, специалист в изготвянето на продукти с добавена реалност и собственик на традиционно виенско кафене.

Благодарение на най-новата ни придобивка – мултимедия и лаптоп – закупени с бюджетните средства за индивидуалната подкрепа на тази мобилност, както и на другата налична техника, над 60 ученици и учители от Езиковата имаха шанса да участват интерактивно, като непрекъснато задаваха въпроси на презентаторите.

Проектният екип към гимназията изказва огромна благодарност на всички участници в тези виртуални събития за проявената инициативност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!