BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ловеч глобиха с 300 лева жена, гласувала без да има право на това

По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч и след одобрено от съда споразумение осъдиха 35-годишна жена за гласуване на избори, без да има право на това.

С. М. се призна за виновна за това, че  на 27.10.2019 г. и на 03.11.2019 г. в село в община Ловеч, при условията на продължавано престъпление, упражнила избирателно право – гласувала на проведените избори за общински съветници и кметове в Община Ловеч, в СИК, без да има такова право – не е живяла на територията на Община Ловеч най-малко шест месеца преди датата на изборите, каквито са изискванията на чл. 396 ал. 1 от Изборния кодекс /престъпление по чл. 168, ал. 1, вр. чл. 26  от НК/.

Осъдена е и за това, че по същото време и място, при условията на продължавано престъпление, потвърдила неистина в писмена декларация /приложение №81-МИ от избиратели, вписани в допълнителната страница на избирателния списък в изборния ден/, която се дава пред орган на властта за удостоверяване, че постоянният й адрес в гр. Троян е регистриран не по-късно от шест месеца преди датата на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. и на 03.11.2019 г. /престъпление по чл. 313, ал.1, вр. чл. 26 от  НК/. За извършените деяние й е наложено наказание глоба  в размер на 300 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда, съобщи днес пресцентърът на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!