BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ловеч осъдиха търговец на обувки менте

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура-Ловеч, осъдиха мъж, за продажба на маркови стоки без съгласието на притежателите на изключителните права.

В.Г. се призна за виновен за това, че на 27.02.2019 г. в гр. Ловеч, на Общински пазар, на търговски щанд, използвал в търговска дейност, като изложил за продажба стоки – спортни обувки и маратонки, общо 67 чифта със знаци и обозначения, представляващи регистрирани търговски марки по Закона за марките и географските означения: 9бр. чифта спортни обувки с означение – „Adidas“,  правата върху която марка се притежава от  Adidas SE, Germany и Adidas International Marketing BV- The Nitherlands; 25 бр. чифта спортни обувки с обозначение за марка „NIKE“, правата върху която марка се притежава от Nike Innovate C.V,USA; 24 броя чифта спортни обувки с обозначение за марка „PUMA“, правата върху която марка се притежава от  PUMA SE,  Germany; 8 броя чифта  спортни обувки с обозначение за марката „FILA“, правата върху която марка се притежава от FILA LUXEMBOURG S.A.R.L, Luxembourg  и 1чифт спортни обувки с марката LACOSTE“, чиито права се притежава LACOSTE, France.

Всичко използвани стоки /67 бр. чифта спортни обувки/, с обозначения за търговски марки, регистрирани и обект на изключителни права и защита, използвани без съгласието и разрешение на притежателите им, на стойност като оригинални стоки – 12 448 лева, а като  имитация на стойност 3 045 лв – престъпление по чл.172Б, ал.1 от НК.

За извършеното деяние на В.Г. е наложено наказание пробация за срок от шест месеца, с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Предметът на престъплението – 67 броя чифта спортни обувки,  следва да се отнеме в полза на държавата и да се унищожи.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!