BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч е изграден дигитален център „Родолюбие“.

В Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч е изграден дигитален център „Родолюбие“. Проектът е на сдружение „ПМГ – Надежда“, в непосредствено сътрудничество с председателя на Училищното настоятелството Николай Николов.

Финансирането е по програма „ Ти и Lidl за по-добър живот“ със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Общата стойност на проекта е 9019 лв.

В четвъртото издание на конкурса участват 139 предложения от 66 населени места в България, като само 12 са избрани в тематична област „Образование“.

В проекта на организацията са реализирани следните дейности:

  • ПРОМЯНА НА ФИЗИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО – За да има истинска промяна, необходимо е да започнем от физическото пространство. Заобикалящата среда трябва да е адекватна на новите тенденции

  • НОВИ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ – Промяна в начина на преподаване в часовете по История и цивилизация в ППМГ – Ловеч. Дейността ще се реализира чрез създаване на напълно нови урочни единици, чрез използването на онлайн ресурси и с помощта на технологиите и средствата за онлайн обучение.
  • ИСТОРИЧЕСКО ДОКУМЕНТАЛНО КИНО- Идеята е чрез документални филми учениците да опознаят българската и световната история по атрактивен и запомнящ се начин. Киното запечатва историята.
  • КЛУБ “ПАТРИОТ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА” – Виртуална разходка из България и Европа. Дейността ще се реализира в новосъздадения център. Предвижда се учениците да се „разходят“ из исторически значимите кътчета на родината и да се запознаят със  забележителностите на европейските страни посредством новите технологии.
  • МУЗЕИТЕ И УЧИЛИЩЕТО –  Стремежът е да се провеждат регулярни срещи на учениците с музейни специалисти; предвиждат се и посещения на музеи, както и беседи за запознаване с експонатите.
  • QR КОДОВЕ – Чрез сканиране на кодове, подредени по линията на времето в дигиталния център, учениците могат да получат информация за отразеното събитие.

Дигитален център „Родолюбие“ е поредната стъпка в утвърждаване на статута на  Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч като иновативно и предлагащо съвременна образователна среда, в която работят мотивирани ученици и учители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!