BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В събитие по инициатива на треньора по борба Хинко Илиев, в Ловеч бяха наградени млади спортни таланти

Млади спортни таланти бяха наградени в Ловеч. На стилна церемония в кафе-ресторант ,,Престиж“ бяха връчени купи и медали на състезатели от местния Спортен клуб „Борба“. Най-успешните получиха общо 9 купи и 20 медала.

Събитието стана по инициатива на треньора Хинко Илиев. Той имаше идея награждаването да се проведе още в началото на годината, но заради усложнената епидемична обстановка събитието бе отложено и в крайна сметка стана факт.

Треньорът Хинко Илиев припомни постиженията на всеки един от състезателите и им даде ценни напътствия в спортен и житейски план Всички си спомниха за треньорката на момичетата Димитринка Димитрова, която си отиде от този свят преди година. В памет на наставничката, медалите бяха с нейния лик.

В момента в ловешкия клуб са картотекирани над 60 състезатели от всички възрасти. Има сериозен интерес и от страна на деца от предучилищна възраст, както и от тийнейджърки. През миналата година възпитаници на СК „Борба“ са спечелили 15 призови места от държавните първенства и турнири. Успешно започна и настоящата година, а в момента ударно текат тренировки в подготовка за предстоящите състезания.

След награждаването пък бе организирана почерпка, а състезателите бяха поздравени и от собственика на заведението Мишо Беров – бивш шампион в свободната борба и спортист №1 на Ловеч за 1995 година. Младите таланти проследиха с интерес и част от схватките от европейското първенство по борба във Варшава чрез онлайн-телевизионен канал. Състезателите си дадоха дума да се представят на възможно най-високо ниво на предстоящия държавен лично-отборен шампионат за деца в средата на месец май, домакин на който ще бъде Ловеч. В началото на юни градът на люляците пък ще приеме държаните шампионати за мъже и жени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!