BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ-СДС взимат 2 мандата в област Ловеч, ДПС, БСП и ПП по един

Павлин Иванов

Вече е ясно разпределението на мандатите в 11 МИР Ловеч. Победителят в изборите коалиция ГЕРБ-СДС ще има двама представителя в Народното събрание. Коалицията получи в неделният вот 12 933 гласа или 32.77% от гласовете. Към момента това са водачът Николай Нанков и Иван Миховски от Троян, който чрез своите 1457 преференции измества втория в листата Георг Георгиев.

Вторият по резултат в извънредните парламентарни избори в област Ловеч – Продължаваме промяната, вкарва един народен представител и това е водачът Искрен Арабаджиев. ПП получиха 7 323 или 18.55% от вота на избирателите.

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ също ще има един народен представител и това е водачът на листата Вяра Емилова. Социалистите са трета политическа сила в областта и получиха 4 929 гласа или 9.78%.

И последните, които вкарват свой депутат в Парламента са Движение за права и свободи – ДПС. Те получиха 3 858 гласа или 9.78% от гласувалите. В Народното събрание техен представител от 11 МИР Ловеч ще бъде Станислав Анастасов.

Важно е да се отбележи, че имената на посочените за нови народни представители не са окончателни, поради възможността да се откажат от място или да влязат в Парламента от друг избирателен район.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!