BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Готов е тийзърът на новия филм „Слънчев бряг – експрес към ада“

Готов е тийзърът на новия филм „Слънчев бряг – експрес към ада“, който е по идея и поръчка на Община Ловеч. Рекламата първо ще бъде разпространена в социалните мрежи. Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма – концлагерите.
Премиерата се очаква в Ловеч към края на годината. Снимачният период беше през септември т.г. основно в околностите на Ловеч и Белене, екипът вече е в стадий постпродукция. Лагерът „Слънчев бряг“ край Ловеч (1959 -1962) е бил пазен в най-строга тайна. Надзирателите са се водели на щат другаде, а въдворените, довеждани без съд и присъда, са подлагани на тежък, често смъртоносен труд.

Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова – Дункина и музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура. Жанрът на филма е докудрама – синтез на игрално и документално кино.
Продуценти на „Слънчев бряг – експрес към ада“ са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа”, режисьор е Степан Поляков. Той е известен автор на много филми, сред тях е „Ловеч – тайната столица“. Филмът имаше успешна премиера в Ловеч през 2017 г., а след това беше излъчен по много телевизии.
Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от дарители. В снимките на „Експрес към ада“ участват граждани на Ловеч. Роли имат и актьорите от Драматичен театър Ловеч Марина Георгиева, Анастас Жайгаров и Ива Кирова, както и Йордан Петков – Дуньо, от Народен театър „Иван Вазов“. Главен оператор е Божидар Симеонов, музиката е на Митко Щерев.
Забележка: „Тийзър” е кратко предварително представяне на филма без да се дават много подробности.

Община Ловеч, пресцентър
09.11.2022 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!