BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делегация на Община Ловеч отпътува за Ерфурт, Германия

Делегация на Община Ловеч отпътува на 11 август на следобяд за Ерфурт, Германия, на тридневно официално посещение (12-14 август). В състава на делегацията са кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов и директорът на Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ художникът Валентин Узунов.
Програмата предвижда срещи с главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн и неговите заместници, както и с делегации от Калиш, Кати, Лил, Майнц, Вилнюс. Сред важните акценти в програмата на българската делегация е отбелязването на 50 години от побратимяването между Ерфурт и Ловеч, тъй като договорът за сътрудничество е подписан на 07.10.1971 г.
На 14 август е официалното откриване на „Градината на скулптурите на градовете-побратими“. В събитието със свое произведение участва и ловешкият творец Красимир Ангелов – Макраса, който от две седмици работи на място в Ерфурт.
Община Ловеч, пресцентър
11.08.2021 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!