BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десислава от Езиковата в Ловеч с нов успех

Ученичката Десислава Цветанова Димитрова, 11 клас, от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч е сред финалистите по проект на Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Тя получава парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство. Десислава рисува от втори клас и е кандидатствала с поредица свои творби. В света на живописта е въведена от Кремена Попова от Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, а в гимназията неин учител по живопис е Тони Христов, разказа тя.


Десислава за втори път печели тази награда. Одобрена е заради постигнати отличия в изобразителното изкуство за изминалите две години. Успехите й се множат.


„През тази седмица получих писмо от община Ловеч, с което съм одобрена за трета поредна година за едногодишна стипендия към МОН за даровити деца. Получавам тази възможност, благодарение на спечелена награда в националния конкурс “Моите детски мечти” 2020 по националната програма. Към тези успехи мога да прибавя и това, че през 2020 станах част от клуб 2019 на фондация “Димитър Бербатов” за втора година“, разказа Десислава.
Фондация „Шанс за децата и природата на България“ за десета поредна година отличава най-талантливите деца и младежи на България в навечерието на 24 май. Проектът „Награди, стипендии и отличия“ има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.


Индивидуални парични награди получават млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство и екологията.
Община Ловеч, пресцентър
27.05.2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!