BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от три области в страната участваха в конкурса за ученическо есе на Окръжен съд – Ловеч

Творбата на Цветелина Цветозарова от Тетевен ѝ донесе първа награда в конкурса, организиран от Окръжен съд – Ловеч, за ученическо есе на тема „Стабилна е държавата, в която всички хора са равни пред закона“. Инициативата е по повод Деня на Конституцията и професионален празник на юристите в България и в нея се включиха ученици не само от съдебния район на Окръжен съд – Ловеч, но и такива от Бургас, Козлодуй и Омуртаг. Най-много творби изпратиха възпитаници на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен.

Законите гарантират и защитават нашата свобода. Ако не ги спазваме, демокрацията се превръща в анархия, в която надделяват по-силните.“, пише в есето си Цветелина, която е в XII клас на НПГГС „Сава Младенов“ – Тетевен.

Нейната съученичка Николинка Тодорова също беше оценена за своето есе – тя заслужи трета награда в конкурса.

Зрелостникът от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” в Ловеч Павел Георгиев впечатли журито с демонстрираната висока обща култура по общественозначимите теми от последните месеци в България, както и с начина си на изразяване. Реалистичният му анализ и оптимизъм за бъдещето на страната му донесоха втора награда.

Подаръчните комплекти за победителите включват – уеб камера – за първо място, слушалки с микрофон – за второ и трето място. Освен това всички участници ще получат грамота, екземпляр от Конституцията на България и други подаръци.

Заради усложнената епидемична обстановка в страната наградите ще бъдат предадени чрез куриер или по пощата.

Въпреки че противоепидемичните мерки ограничиха мероприятията по отбелязването на Деня на Конституцията и професионален празник на юристите в България, Окръжен съд – Ловеч посвети цялата седмица от 12 до 16 април 2021 г. на този празник. Конкурсът за ученическо есе беше една от инициативите по отбелязването му. Традиционният Ден на отворени врати се превърна в Седмица на отворени врати, в която, чрез специален филм за Окръжен съд – Ловеч, всеки можеше виртуално да посети институцията и да разбере повече за дейността ѝ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!