BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Домашен арест” за обвинената в укриване на данъци и нарушение на противоепидемичните мерки управителка на къща за гости в село Добревци

Районен съд – Тетевен остави без уважение искането на Районна прокуратура  – Тетевен по отношение на С.Е.Г да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. С.Е.Г., управител на къща за гости в село Добревци, обл. Ловеч, е привлечена като обвиняема за укриване на данъци, както и за нарушение на противоепидемичните мерки, свързани с въведеното на 13 март 2020 г. извънредно положение в България.

Предвид представените доказателства, съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление по чл. 355, ал.2 от НК (нарушение на противоепидемичните мерки). Тъй като обвиняемата е с чисто съдебно минало и няма данни за нейни противообществени прояви, съдът счете, че „домашен арест” е най-подходящата мярка за неотклонение. С нея ще се попречи на обвиняемата да се укрие  или да извърши престъпление.

Взетата мярка за неотклонение ще бъде изпълнена на адрес в гр. София. В случай на частна жалба, мярката може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ловеч на 19 май от 14 часа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!