BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Езиковата гимназия в Ловеч със собствено „сърце“ в кампанията „Капачки за бъдеще”

В първите дни след новата година учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф І” –гр. Ловеч,  се присъединиха към Националната кампания „Капачки за бъдеще” вече със собствено „сърце”!

По инициатива на Ученическия съвет със собствени средства и сръчните ръце на майсторите, които отлично се справиха с предизвикателството, в училище бе изработено  сърце. То е поставено на входа на училището с послание „За един по-добър свят”. Часове след поставянето му „туптящото” сърце започна да се пълни с разноцветни капачки!

Учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф І”“ се включват активно в кампанията вече трета поредна  година. Само за миналата година  бяха предадени 27 кг. капачки. Но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличава, Ученическият съвет взе решение да се постави „туптящо”сърце  на видно място  в сградата на училището.

Могат да бъдат събирани всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Учениците  призовават всички да се включат в кампанията, като по този начин ще дадат своя принос в благотворителната кауза.

Вярваме, че никой от нас няма да изхвърли пластмасови капачки в контейнера за боклук! Събирайки ги, ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни!

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!