BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Еманоела Димова от Ловеч е сред националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ 2018/2019 г.“

Ученичката Еманоела Димова (9г.) от ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч е номинирана във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ 2018/2019 г.“  Това е една инициатива на фондация „АФА България“ с председател Аксиния Боснева, а наградената рисунката бе представена заедно с творбите на другите участници в една от залите училището.

Отличията станаха известни на 20 януари на ученическо тържество, където деца от началния курс участваха в пиеската „Малкият Мук“, а после заедно с гостите разгледаха рисунките и участваха в игри с боички.

Преди да бъдат връчени номинацията, грамотите и поздравителните адреси, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към децата с думите:

„Екологичното обучение е жизнено важно за нас, за природата, сред която живеем. Това е нашият дом, защото той е не само там, където живеем, а и цялата природната среда. Трябва да я пазим чиста и непокътната. За нас е изключителна чест, че Ловеч е номиран град. Това училище винаги е показвало, че е сред най-добрите места за обучение и възпитание в нашия град и е похвално за учителите, че така добре са мотивирали децата. Поздравявам отличените деца и ви желая много успехи!“


Гости на тържеството бяха още зам.- кметът Венцислав Христов,  Светла Христова, старши експерт в РУО Ловеч, директорът  на училището Милка Аладжова и други. Отличената художничка получи подаръци от кмета на Ловеч и от РУО – Ловеч.

В номинациите тази година участват деца от детски градини и училища от 69 населени места от цялата страна. Детският екофорум е изключително важен, защото формира екомислене и поведение.

Община Ловеч, пресцентър

20.01.2020 г.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!